Начало / Образование / Добри познания за професиите показаха децата от ЦДГ „Щастливо детство“ в Плевен

Добри познания за професиите показаха децата от ЦДГ „Щастливо детство“ в Плевен

ЦДГ Щастливо детство открит урок

Открит урок на тема „Професиите в нашето семейство” се проведе днес в ЦДГ №1 „Щастливо детство“ в Плевен. Той е по програма „Нашето семейство “ на Джуниър Ачийвмънт България.

Откритият урок се проведе с 6-годишните деца от подготвителна група „Том и Джери“ с учител Грета Христова.С мултимедийна презентация за професиите на родителите, електронни и дидактични игри и рисунки, събрани в „Книга на мечтите“ на тема „Какъв искам да стана“, децата от групата показаха добри  знания за професиите и основните инструменти, които се използват при  всяка от тях. Децата показаха, че знаят какво образование трябва да притежаваш, за да упражняваш дадена професия, а също, че професията е работа, която се извършва,  за да се задоволяват нуждите и желанията на семейството чрез получаване на възнаграждение за положения труд.

ЦДГ Щастливо детство открит урок (2)

В края на откритата практика на гостите можеха да закупят рекламни материали – линийки и календари, отразяващи темата на откритата практика и популяризирайки Световната седмица по предприемачество и инициативност.

На събитието присъстваха учители и директори от регион Плевен , старши-експертът по предучилищно възпитание от РИО Плевен – Маруся Додова, Невена Арабаджиева – директор на Професионална гимназия по ресторантьорство търговия и обслужване – Плевен, ученици, родители.

ЦДГ Щастливо детство открит урок (3)Снимки: ЦДГ „Щастливо детство“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...