Акценти
Начало / Образование / Започна поправителната матура по Български език и литература

Започна поправителната матура по Български език и литература

Преди броени минути – в 8 часа, започна поправителната матура по Български език и литература. Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев  изтегли името на Николай Кънчев, журналист от седмичника „АзБуки“, за генериране на изпитен вариант за държавния зрелостен  изпит.На генерирането на изпитния вариант присъстваха заместник-министър Ваня Кастрева, началникът на Кабинета на министъра г-жа Мюйессер Солак и експерти от Министерството на образованието и науката.

Пред присъстващите на генерирането представители на медиите министър Танев пожела на явяващите се млади хора да имат спокойствието, за да покажат максимума от това, което са учили до момента и да издържат изпита както трябва, за да имат по-добър живот нататък.

За област Плевен допуснатите зрелостници до изпита са 242-ма.  Желаещите ученици да се явят на Държавен зрелостен изпит през сесията август-септември 2015 г.в Плевенско бяха 254, като 12 от тях не бяха допуснати.
Утре сутрин ще се проведе и Вторият държавен зрелостен изпит, като до него са допуснати 275 ученика от областта. Изтеглянето на изпитния вариант ще бъде в 7.00 часа в МОН.

По време на изпитите от тази сесия се очакват засилени мерки, тъй като на редовните държавни изпити имаше множество сигнали за изтичане на отговорите. Пожелаваме успех на всички зрелостници!

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...