Акценти
Начало / Спорт / Днес посрещаме в Плевен благотворителния маратон “1000 Balkan Charity Challenge”.

Днес посрещаме в Плевен благотворителния маратон “1000 Balkan Charity Challenge”.

маратон
Посрещането на участниците в благотворителния маратон през 2013 г.Снимка: архив ИнфоПлевен

В 16.30 часа днес пред хотел „Ростов“ в Плевен ще посрещнем участниците в третото издание на благотворителния ултрамаратон “1000 Balkan Charity Challenge”.

Маратонът е уникална за региона на Балканите благотворителна инициатива. Той стартира на 1 ноември в Букурещ и за 11 дни участниците ще изминат 1051 км. на територията на Румъния и България.  Основната цел на “1000 Balkan Charity Challenge” е да се съберат средства в подкрепа на благотворителни каузи. Фирми и граждани могат да подкрепят с онлайн дарения 4 каузи в България и 20 в Румъния.

Сред каузите в България е събиране на средства за оборудване на Монтесори терапевтична стая в  БАЛИЗ – Плевен.

Даренията за различните каузи се събират чрез специално създадена онлайн платформа: www.1000balkan.com. От тази година българските каузи на маратона могат да бъдат подкрепени по още един начин – чрез дарителски sms с текст DMS 1000 нa номер 17777 за всички мобилни оператори.

Освен дарителската инициатива, балканският маратон има за цел да развие съзнание за отговорност към околната среда. Затова маратонците ще засадят в Плевен фиданки на  гинко билоба и мета секвоя, които са застрашени видове..

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...