Акценти
Начало / Икономика / Днес откриват Международното изложение–договаряне „Пчеларство – Плевен 2016“

Днес откриват Международното изложение–договаряне „Пчеларство – Плевен 2016“

Днес откриват за 14-тото Международното изложение–договаряне „Пчеларство – Плевен 2016“. Началото ще бъде от 10 часа в City Center “Mania Tower” – (бивш хотел „Плевен”). За откриването на изложението в Плевен ще пристигнат Мария Габриел – евродепутат Европейски парламент, Цецка Цачева– председател на Народното събрание и земеделският министър Десислава Танева.

В 14 часа днес ще бъде открита и Национална пресконференция „Пчеларският сектор в България – Пътят напред“, на която организатор е Мария Габриел.

Богатата съпътстваща програма на изложението ще продължи до 14 февруари. По време на изложението ще бъдат представени пчеларско оборудване и инвентар, специализирани платформи и фургони, восъчни основи, ветеринарни препарати, опаковки и етикети, пчелни продукти и производи.

На 14 февруари /неделя/ от 11 ч. ще е фициалното награждаване на децата отличени в конкурса за рисунка „Пчеларството – екология и плодородие, пчелния мед – здраве и дълголетие“. Веднага след това започва награждаването на участниците в изложението и връчването на приза „Най-проспериращ млад пчелар на България през 2015 г.”.

Изложението се провежда под патронажа на Министерството на земеделието и храните в сътрудничество с Областен пчеларски съюз – Плевен и с активното съдействие на Областна администрация Плевен, националните браншови пчеларски организациии, Община Плевен.

 

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...