Акценти
Начало / Последни новини / Днес БК Мизия 80 /Плевен/ ще направи демонстративна тренировка в центъра на Луковит

Днес БК Мизия 80 /Плевен/ ще направи демонстративна тренировка в центъра на Луковит

От Великден град Луковит е завладян от магията на бокса. Еуфорията предизвика плевенският Боксов клуб „Мизия 80”, който от 1 май е на едноседмичен лагер в градчето. Всеки ден местните жители пълнят залата, за да наблюдават тренировките и да общуват с възпитаниците на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров, президент и треньор на БК „Мизия 80”. Под негово ръководство се подготвят 12 боксьори от юношите младша възраст и женския състав – Илина Иванова, Симона Петрова и Антония Маринова. С тях е и Илич Данчев – личен треньор по физическа подготовка на Владимиров през цялата му състезателна кариера.

=box - Mizia 80 - lager v Lukovit

Още с пристигането си плевенският тим събуди огромен интерес у местните. Кметът Иван Грънчаров е приел в кабинета си целия състав на плевенския клуб. В хода на разговора той е поканил Александър Владимиров и отборът му да направят демонстративна тренировка в центъра на града. Отговорът на плевенските боксьори е положителен, а събитието ще се проведе днес, 6 май – Ден на Луковит и храмов празник на храм „Св. вмч. Георги“. Заниманието ще е открито за всички. Градоначалникът и инициаторът за провеждането на лагера в Луковит – спонсорът Тошко Иванов, са осигурили перфектни условия за боксьорите – хотел, зала, фитнес, басейн и други удобства.

Грънчаров е изразил пред Владимиров общото желание на съгражданите му да развиват бокс в града.

„Готов съм да помогна с треньори от нашия клуб. Ангажирам се лично и аз да провеждам тренировките на желаещите. Ще организираме и съвместен лагер. Не всеки ще стане изявен състезател. Основната цел на инициативата обаче е да запалим децата да спортуват и растат здрави“, коментира световният шампион.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...