Акценти
Начало / Любопитно / Диамантена и златна сватба празнуваха двойки в Коиловци

Диамантена и златна сватба празнуваха двойки в Коиловци

юбилейни сватби коиловци
Снимка: НЧ „Христо Ботев“ – Коиловци

Семейство Харалампи и Боряна Попови от село Коиловци  празнуваха Диамантена сватба за своя 60-годишен съвместен живот. Заедно с тях празнуваха Златната си сватба по-младите двойки Тодор и Роска Тодорови и Красимир и Атанаска Рускови.

Общите тържества за подобни събития са традиция в плевенското село и се организират от местното читалище „Христо Ботев” по повод Деня на християнското семейство.

Като на истинска традиционна сватба двойките преминаха по бяло платно и под звуците на Менделсон подновиха своите брачни клетви, размениха си пръстени. За юбилярите особено вълнуващо е присъствието на техните деца и. С пожелания за здраве и дълъг-семеен живот председателката на читалището поздрави  юбилярите и им подари бутилка вино с етикет „семейна снимка”, за да им напомня за днешния ден. Кмета на Коиловци – Красимир Иванов,  поздрави семействата и им подари икони на Свети Мина , които да ги закрилят и през оставащите им дни на съвместен живот.

Поздравителни адреси до юбилярите бяха изпратили председателят на Общинския съвет-Дарин Ангелов, кметът на Плевен – Димитър Стойков, Областният управител – Бойко Балтаков, Румен Петков и Цецка Цачева-председател на 43-тото НС.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...