Начало / Общество / Деца редят пъзели в двора на Регионалния музей

Деца редят пъзели в двора на Регионалния музей

От днес до 7 август в двора на Регионалния исторически музей в Плевен се организират занимания за малките любители на пъзелите.  От музея са подготвили за децата пъзели, тематично свързани с археология, етнография, история, природа. Първите участници днес – около 30 деца на възраст между 4 и 10 години, редиха пъзели  с картини на Вълчитрънското златно съкровище, портрет на Левски, лазарки, коледари, животни.

Това са снимки на експонати от музейната експозиция. След като наредят пъзелите, деца ще могат да разгледат музея като е предвидена и беседа , обясни Анелия Първанова, ръководител отдел „Връзки с обществеността” в културния институт.

Заниманията за редене на пъзел се провеждат от 9.30 до 11.30 часа след предварително записване, за да бъдат осигурени необходимите материали.

Това е втората част от съвместната инициатива на  Регионален исторически музей – Плевен и Община Плевен  – „Лято в Музея 2015“.  В началото на месец юли бяха организирани занимания по фотография под методическото ръководство на музейни специалисти. По време на обучението си участниците заснеха музейни експонати. На 17 август с най-сполучливите фотографии ще бъде подредена изложба в музея, научихме още от Анелия Първанова.

Следваща Предишна
IMG_1973РИМ пъзели
IMG_1978РИМ пъзели
IMG_1980РИМ пъзели

IMG_1981РИМ пъзели
Следваща Предишна

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...