Начало / Култура / Десетото издание на Празници на изкуствата „Парцалев -2014” откриха в Левски

Десетото издание на Празници на изкуствата „Парцалев -2014” откриха в Левски

Празници на изкуствата

Десетото юбилейно издание на  Празници на изкуствата „Парцалев-2014” беше открито официално снощи в читалище „Георги Парцалев” в град Левски от кмета на града Любка Александрова.

„Убедена съм, че за Парцалев винаги е било най-важно, че левчалии го обичат с цялото си сърце,с цялата си душа…Радвам се, че и тази година ще си спомним за него с много любов, защото човек като него, истински във всяка минута от живота си, може да бъде безкраен пример”,  каза в приветствието си Любка Александрова.

След което  прозвуча  песен, посветена на Георги Парцалев, по текст на Дулинко Дулев и в изпълнение на Боряна Пантелеева.

В  първата вечер на Празници на изкуствата „Парцалев 2014”  беше представен спектакълът „Да се влюбиш в пеперуда” от Ленард Герш   на  Драматичен театър – Търговище.

Празниците ще продължат до 1 ноември, като в програмата им са включени още спектаклите  „Догодина по същото време” от Бърнард Слейд на ДТ „Рачо Стоянов” – Габрово, Семеен бизнес” от Иво Сиромахов  на Театрален състав при НЧ „Г. Парцалев-1901”  – Левски,  „Световъртеж” от Жан Жак Брикер и Морис Ласег на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен

На 30 октомври в Музей „Георги Парцалев” ще се проведе  среща-разговор с Латинка Петрова  по повод 25 години от смъртта на актьора.

В последния ден на програмата на Празниците на изкуството в салона на местното читалище от 14 часа ще бъде прожектиран филм с участието на Парцалев, а вечерта от 19 часа Театрален състав при НЧ „Братство-1884” – Павликени ще представи спектакъла „Балкански аристократи” от Любинка Бобич.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...