Акценти
Начало / Политика / Депутатите от Плевен обединяват усилията си за решаване проблемите на региона

Депутатите от Плевен обединяват усилията си за решаване проблемите на региона

Румен Гечев

По предложение на депутатите от БСП ще бъде създадена група на депутатите от Плевен, които да обединят усилията си за решаване на проблемите на региона. Това съобщи днес на пресконференция с плевенски журналисти Румен Гечев, депутат от Коалиция ”БСП лява България”, избран от Плевенски регион.

Може да сме от различни партии, но сме земляци, избрани сме от този край и сме задължени морално да помагаме с каквото можем, каза Гечев.

Той вече е провел разговори с някои от плевенските депутати и е срещнал позитивна реакция на идеята. В началото на следващата седмица предстои да проведе разговор с Цецка Цачева и с други депутати, избрани от нашия регион.

Плевенската група в парламента е силна, с добри позиции и можем да подкрепим добре подготвени проекти, представени от региона, отбеляза Румен Гечев имайки предвид предсоящото обсъждане на Бюджет 2015, респективно бюджетите на Плевен и другите общини  от областта.

Идеята е групата да се сформира на паритетен принцип, дори и да дава съвместни пресконференции по важни за региона проблеми. Важно е хората да видят различията ни, но също и да видят, че можем да бъдем и обединени, каза още Румен Гечев.

На пресконференцията днес той коментира проекта за Бюджет 2015, който по думите му е „лазене по дъното” със замразяване на доходите и отказване от инвестиционна политика. Прогнозата му е, че още през пролетта на 2015 г. бюджетът ще започне да се издънва.

По отношение на политическата ситуация коментарът му беше, че е очаквано напрежението, което се усилва в управляващата коалиция заради разпределението на постове. Заради оттегляне доверието на Патриотичния фронт, управляващите ще трябва да търсят нова патерица в парламента, посочи Гечев и не изключи това да е ДПС, предвид гласуването им  досега.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...