Акценти
Начало / Общество / Демонстрация на сложен пилотаж ще наблюдаваме на летище Долна Митрополия

Демонстрация на сложен пилотаж ще наблюдаваме на летище Долна Митрополия

Пилотите на Учебна авиационна група „Георги Бенковски“ ще покажат своите умения в сложен пилотаж на самолети РС-9М и L-39 ZA, информират от Долна Митрополия. Повод за демонстрацията е това, че Учебната авиационна група ще бъде домакин на „Ден на отворени врати“ на 12 септември, събота, по случай първия учебен ден – 15 септември.
Официалното откриване на авиационното събитие ще започне в 10:00 часа, а входът е свободен.
Пропускането на посетителите ще се осъществи от 09:30 часа през Контролно – пропускателен пункт – Изток на военното формирование (на пътя от гр. Долна Митрополия към разклона за пътя гр. София – гр. Русе).
Със статичен показ на гостите ще бъде демонстрирана авиационна и самолетообслужваща техника, както и средства за противовъздушна отбрана на въоръжение в Учебна авиационна група „Георги Бенковски“.
В празничния ден ще бъдат връчени и награди на военнослужещи, взели участие в бойни стрелби на Зенитен полигон на ВВС – Шабла от 24 до 27 август.
С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...