Начало / Спорт / Двойка плевенски бриджори сред 10-те най-добри в страната

Двойка плевенски бриджори сред 10-те най-добри в страната

бридж

Отлично се представи плевенската двойка бриджори Слави Алексиев-Румен Маринчев на финала на Държавното първенство по спортен бридж за двойки, който се проведе от 23 до 25 януари в Пловдив. В него участвуваха 66 двойки от цялата страна.Освен двойката Слави Алексиев-Румен Маринчев от Плевен участва и двойката Светлин Антонов-Чавдар Андреев.

 През първите два дена състезателите изиграха 3 квалификационни сесии по 26 дона,след което първите 18 двойки се класираха за  „Финал А“,където играха общо 51 дона по системата „Всеки срещу Всеки“,а останалите изиграха 22 дона във „Финал Б“ за определяне на класирането след 18 място.

Двойката Слави Алексиев-Румен Маринчев играмного стабилно и през трите кфалификационни сесии играха и се движи сред първите в класирането като накрая завърши на 12-то място.Това им позволи да влязнат във „Финал А“. Там те отново играха отлично,  постигнаха 8 победи, 4 равни и 5 загуби и така се изкачиха до 9-то място.Това е най-доброто класиране на плевенска двойка в последните 15 години,а със стабилната си игра, плевенчани доказаха,че в момента са едни от най-силните  в България.

Другата плевенска двойка Светлин Антонов-Чавдар Андреев не успя да влезе във „Финал А“,но частично се реабилитира, след като се класира на трето място във „Финал Б“. В крайното класиране двойката остана на 21-во място. В първенството участвуваха още двама състезатели от плевенска област в тандем със софийски състезатели. Кирил Ненов, макар и без добро класиране, направи своя дебют в голямо състезание, а Маринчо Маринов от Червен Бряг заедно със Лъчезар Пейчев от София бяха сензацията на турнира, след като се класираха на второ място и станаха вицешампиони на България. Победители са Нанев-Гунев от София.

Първенството се проведе при отлични условия в „Новотел Пловдив“.Пак там  от 29 януари до 1 февруари ще се състои финалът на Държавното отборно първенство, което ще се предава на живо по интернет. В него ще участват 12 отбора. Между тях ще бъде и отборът на  „Найтингейл“. Плевенчани ще бъдат в състав Слави Алексиев, Румен Маринчев, Златозар Сариев, Юри Николов и резерва Румен Върбанов. През миналата година отборът бе в същия състав и се класира 10-ти.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...