Акценти
Начало / Общество / Два пъти увеличават операторите, които ще приемат протоколите на СИК

Два пъти увеличават операторите, които ще приемат протоколите на СИК

Кръстьо Крачунов

Два пъти повече ще са операторите от фирма „Информационно обслужване”, които ще приемат за обработка протоколите от СИК в изборната нощ. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Районната избирателна комисия в Плевен Кръстьо Крачунов. Ще работят 22 оператори и така смятаме да бъде избегнат проблемът с голямото забавяне при приемането на протоколите в нощта след изборите за Европарламент, обясни Крачунов. По предварите.ни разчети всички протоколи от секционните комисии в регион Плевен трябва да са приети до 4 часа сутринта на 6 октомври.

Към момента са утвърдени 375 основни избирателни секции в област Плевен. Дни преди изборния ден на 5 октомври ще бъде ясно ще има ли и колко ще са подвижните секции. Крачунов информира, че назначаването на секционните комисии вече е в ход и ще приключи до 9 септември.

До 2 септември е срокът, в който ще се извършва регистрацията на кандидатските листи за предстоящия вот.

РИК – Плевен работи всеки ден, включително събота и неделя, като документи, жалби и сигнали ще се приемат до 17 часа, уточни Крачунов. След този час започват редовните заседания на комисията и не е възможно да приемаме документи, поясни той.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...