Акценти
Начало / Образование / Двама четвъртокласници от НУ „Христо Ботев“ ще се състезават в регионалния кръг на Spelling Bee

Двама четвъртокласници от НУ „Христо Ботев“ ще се състезават в регионалния кръг на Spelling Bee

<

Четвъртокласниците Даниел Илиев и Стефан Резашки от НУ „Христо Ботев” се класираха съответно на първо и второ място в училищния кръг на Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, информират от училището. Състезанието се проведе вчера, 12 март. Правилно спелуваната дума switch донесе победата на Даниел в оспорвана надпревара със съученици от трети и четвърти клас. Участниците бяха отлично подготвени от своите преподаватели по английски език Ралица Цветанова и Лилия Дамянова. Класираните на първо и второ място ученици ще участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 12 април в град Велико Търново. Националният кръг на състезанието ще се състои на 10 май в хотел „Хилтън” в София.

<

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват, т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Над 6 400 ученици на възраст до 14 години се състезават в 264 училища в страната през седмицата от 10 до 15 март 2014 г.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...