Начало / Крими / Двама служители на „Напоителни системи“ загинаха при трудов инцидент в Гулянци

Двама служители на „Напоителни системи“ загинаха при трудов инцидент в Гулянци

Двама мъже са загинали при трудов инцидент в град Гулянци. Информация за случилото се предостави Борис Петков, директор на „Инспекцията по труда“ в Плевен. Починалите са служители на „Напоителни системи“, а трагедията се е разиграла в петък около 8:20 часа сутринта при монтаж на отводнителна помпа.
Двама работници са влезли в шахтата, където трябвало да се монтира помпата, но им прилошало, обясни Петков. Единият успява да излезе, но другият – на около 50 години, остава вътре. По думите на Петков най-вероятната причина за случилото се е, че на дъното на шахтата от насъбралите се отпадъци се е отделил т.нар. блатен газ, който е отровен. Тогава на помощ се притекъл 30-годишният началник на клона на „Напоителни системи“ в Гулянци, който влиза в шахтата, за да извади колегата си. Младият мъж обаче също поглъща от отровния газ и не успява да излезе от там. Веднага колегите им викат на мястото пожарникари, които с нужната екипировка, успяват да извадят двамата работници от шахтата, но по-младият мъж почива на място. В събота в болницата е починал и другият работник.
От Инспекцията по труда са били на мястото на инцидента още в същия ден и в момента върви проверка за изясняване на случая. Тя се извършва съвместно с Районно управление „Социално осигуряване“ – Плевен“, допълни Петков. Двамата загинали работници са имали трудови договори, и двамата са семейни. Очаква се до две седмици да бъдат готови резултатите от проверките.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...