Акценти
Начало / Крими / Двама за 24 часа зад решетките заради притежание на наркотици

Двама за 24 часа зад решетките заради притежание на наркотици

наркотици-2-300x225Полицаи в Белене и Плевен задържаха двама мъже за притежание на наркотици, информират от пресцентъра на ОД на МВР – Плевен. Единият – 22 годишен, живее в Белене. При поверка в дома му на 13 август, около 18.30 часа са намерени две полиетиленови топчета с размери 2 х 2 см., съдържащи суха жълтокафява тревиста маса. При направения наркополеви тест веществото е реагирало на канабис.

Другият мъж е заловен при проведена полицейска операция на 14 август 2014 година в 01.40 часа в град Плевен на улица «Академик Йордан Трифонов». В операцията са участвали служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при РУП 01 – Плевен, които спрели 25-годишен от Плевен. При проверка в раницата му е намерен полиетиленов прозрачен плик с размери 10 х 6,5 см, 2 топчета с неправилна форма с размери 3 см. в диаметър, увити в станиол. По данни на плевенчанина кафявото прахообразно вещество е 10 – 12 грама амфетамин.Наркотикът е предаден в Базова научно-техническа лаборатория за експертиза.

Двамата мъже са задържани за 24 часа, за случаите са уведомени прокурори от районните прокуратури в Левски и Белене. Разследващи полицаи продължават работа по случаите.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...