Начало / Политика / Да се предвидят средства за частичен ремонт на пътищата в община Левски, настоява депутатът Васил Антонов

Да се предвидят средства за частичен ремонт на пътищата в община Левски, настоява депутатът Васил Антонов

Васил Антонов

През месец април, когато бъде направен преглед на състоянието на пътната мрежа, съвместно с Областните пътни управления, да се предвидят средства за частичен ремонт на пътищата в община Левски. За това настоява народният представител от коалиция „БСП лява България” Васил Антонов, стана ясно след вчерашния парламентарен контрол, когато  Антонов зададе пореден въпрос към министър Лиляна Павлова, свързан с пътната инфраструктура в Плевенска област. Този път той беше свързан със състоянието на пътищата  Козар Белене – Левски, Асеновци – Летница; Българене – Левски – Градище – Бутово и пътят  Българене – Изгрев – Трънчовица – посока Никопол – село Бацова Махала в община Левски.

Депутатът припомни, че през миналата година изключително лошото състояние на тези пътища изкара неколкократно на протест жители на общината, защото този въпрос не стои на дневен ред от една или две години, а от много по-дълго време.

лоши пътища община левски

Антонов настоя за частичен ремонт на посочените участъци, независимо, че министър Павлова отговори, че през тази година средствата на МРРБ за текущ, основен ремонт и  рехабилитация на пътища, са изключително лимитирани – в размер на 5 млн. лв. за 11 756 км третокласна републиканска пътна  мрежа.

Именно за увеличение на бюджета за пътищата от републиканската пътна мрежа в община Левски беше внесеното от депутата предложение на второ четене на Закона за държавния бюджет, което не беше прието от управляващото мнозинство.

 

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...