Начало / Култура / Група „Седеф” от София спечели надиграването днес в Плевен

Група „Седеф” от София спечели надиграването днес в Плевен

Първо място за цялостно представяне във второто издание на фестивала надиграване „Мизия танцува” спечели софийската група „Седеф”.  Подгласници на победителите станаха  МВМ от Благоевгра, които журито класира на второ място и група „Хорце” от Добрич, които останаха трети.

За най-добро представяне на хоро от Северна България първото място беше отредено за клуб „Кайлъка” – Плевен с ръководител Михаил Денев. Второто място в тази категория  спечели група „Хоро” от Козлодуй, а третото – група „Търновград”  – Велико Търново.

Журито раздаде и много поощрителни награди. За артистичност и емоционалност първи се класираха танцьорите от „Самодиви” – Елена. В категорията за оригиналност на изпълнението първото място е за  клуб „Български огън” – София, а „Нашенци” от Русе бяха отличени за стил и характер на изпълнение.  Най-технични в танците се оказаха танцьорите от клуб „Шарено хоро” – Златица.

Домакините на фестивала  клуб „Българско хоро” даде своята награда на колегите от група Кокаляне от село Кокаляне.

Второто издание „Мизия танцува” премина при перфектно ниво на организация и станахме свидетели на много добро представяне от страна на участниците, каза веднага след награждаването председателят на журито проф. Даниела Дженева. За това допринесе и обстановката на сцената на Драматичния театър, която  предполага  една голяма сериозност към фестивала и състезанието, добави проф. Дженева.

На снимките:

1. Десетгодишният Никола вдигна купата на победителите във  втория вестивал надиграване „Мизия танцува“

2. Победителите във вихъра на танца

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...