Акценти
Начало / Общество / Готов е проектът на Общинския план за развитие на Плевен в периода 2014-20120 г

Готов е проектът на Общинския план за развитие на Плевен в периода 2014-20120 г

община Плевен

Готов е проектът на Общинския план за развитие на Плевен в периода 2014-20120 г. Документът може да бъде видян на официалния сайт на местната власт.

Общинският план за развитие е основен документ с предназначение за стратегическо планиране на устойчиво интегрирано развитие на територията. Разработва се в съответствие с предвижданията на Областната стратегия за развитие и Регионалния план за развитие на Северозападен район. Пространственият обхват на Общината включва град Славяново, град Плевен и прилежащите двадесет и три села. Времевата рамка за неговото изпълнение е седем години, което съвпада със следващия програмен период на Европейския съюз от 2014 до 2020 година. Общинският план за развитие е отражение на принципите и подходите на европейската политика за регионално развитие, като съчетава в себе си мерки и дейности в различни сектори, е записано в документа.

Общинският план за развитие ще бъде основният инструмент за управление през следващите седем години. Община Плевен цели да се постигне  напредък в управлението и планирането с разработването и приемането на този документ. Устойчивото и интегрирано развитие се очертават от взетите решения, общата рамка и последователността от действията.

Най-общо този документ е насочен към намаляване на икономическите, социалните и териториалните неравновесия и подобряване на жизнения стандарт, е записано още в документа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...