Начало / Общество / Големи летни ремонти приключиха в Община Червен бряг

Големи летни ремонти приключиха в Община Червен бряг

ремонти Червен бряг

Ударни ремонти в различни точки на Община Червен бряг бяха извършени това лято, информират от пресцентъра на местната власт. Дейностите са част от политиката на администрацията да модернизира и обнови града и останалите населени места, споделя кметът Павлин Фильовски, който лично следи напредъка на строителните дейности по обектите.

Близо 393. 900 лв. от заложените в бюджета средства за капиталови разходи бяха вложени за подобряване на пътната инфраструктура и ремонт на сгради в общината. На 22 август комисия прие ремонтирания участък от пътя Червен бряг – Горник – Сухаче, за който бяха гласувани 186. 200 лева. Освен ремонтираната асфалтова настилка, по протежение на близо 8. 5-километровото трасе бяха изсечени 8. 400 кв м. храстова растителност, профилиран и почистен беше и над 11. 247 кв м. банкет. С част от тези средства беше укрепен и мостът към с. Горник. Възстановени са тротоарните настилки на моста, липсващата ламарина, почистен е и водостокът пред с. Сухаче.

Други три улици в Червен бряг също са обновени. Цялостна рехабилитация е извършена по ул. „Екзарх Йосив”, където бяха инвестирани 71. 155 лева. Дейностите включваха полагането на топлата асфалтова смес, изграждане на 180 линейни метра бордюр, както и направата на 90 кв. м. тротоар. Текущ ремонт за 68. 183 лв. е извършен и по ул. „Княз Борис І”, а в рамките на 18. 654 лв. бяха асфалтирани 660 кв м. по ул. „Витоша” в Червен бряг.

ремонти Червен бряг

За облагородяване на ЖК „Победа” тази година Общината заложи 38 625 лева. Видимо е променен обликът на зоната от ул. „Яне Сандански” до блок 8, както и покрай блок 10 до блок 9, където върху разрушената пътна настилка беше положена нова бетонова такава.

В почти всички селища от общината беше извършен частичен ремонт на асфалтовата настилка по технология „Печматик“. В Сухаче, Бресте, Горник, Девенци, Лепица и Чомаковци по този метод бяха отремонтирани общо около 1 000 кв. м. улична настилка, а в Червен бряг – още 500 кв. м.

спортна зала Койнаре

Голям ремонт бе извършен и на Спортната зала в град Койнаре, която се използва както от спортните клубове в града, така и за провеждане на часовете по физическо възпитание на учениците от СОУ „Хр. Смирненски”.  За целта от републиканската субсидия в бюджета бяха заложени 72 000 лева. В рамките на подсигурените финансови средства там бяха изпълнени всички мерки за енергийна ефективност – вътрешна и външна топлоизолация, направен беше и основен ремонт на баните и съблекалните. Ремонтът в Койнаре приключи миналата седмица и обектът бе приет без забележки на 19 август.

Кметът подчерта още, че при добро изпълнение на собствените приходи, след месец септември се очаква нова актуализация на общинския бюджет, в която да бъдат предвидени и средства за допълнителни ремонтни дейности.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...