Акценти
Начало / Общество / Големи количества цигари без бандерол и насипен тютюн иззети при акции в Плевенско

Големи количества цигари без бандерол и насипен тютюн иззети при акции в Плевенско

тютюнМащабни акции за ограничаване на разпространението на стоки с незаплатен акциз проведоха служители от ОД на МВР – Плевен съвместно с Митническо бюро – Плевен и ТД НАП – Плевен, съобщават от пресцентъра на полицията.

На 24 януари са иззети 158 кутии с цигари без бандерол, предимно от вносни марки и 12.200 кг насипен тютюн. В 17 часа при извършена проверка в заведение в град Белене са намерени 22 кутии цигари без необходимия акцизен бандерол. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване от бармана на заведението. При последвалата проверка на адрес в крайдунавския град са установени седем стека с цигари без необходимия акцизен бандерол от следните марки: 70 кутии, от тях 40 кутии „Pine blue“, 18 кутии „Raquel“, 12 кутии „Victory exclusive“. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване и се съхравянат в полицията.
Същия ден за времето от 7 часа до 12 часа, са извършени проверки в търговски обекти на територията на община Долна Митрополия. В магазин за хранителни стоки в село Ореховица, е установена чанта, съдържаща 26 кутии с цигари, без акцизен бандерол. В друга чанта са намерени 40 кутии с цигари без акцизен бандерол.

На 24 януари за времето от 9 часа до 13 часа при извършената проверка в района на пазар на територията на Второ РУП – Плевен са установени улични търговци от село Буковлък. От пласьорите – 38-годишна, 31-годишна, 36-годишна, 35-годишна и 27-годишна, са иззети 12.200 кг насипен тютюн, разпределен в различни по големина пликове. Съставени са пет акта за административни нарушения по Наредба № 14 на община Плевен.

На 25 януари в 15:30 часа на главен път в посока град Долни Дъбник при проверка на микробус «Мерцедес» са открити 50 кутии с цигари с марката „Ева слимс“, 150 кутии с цигари с марка „Класик блу“ и един чувал и две торби с 58.14 кг насипен тютюн. Установено е, че нередовната стока е на пътник в автомобила – 13-годишен от село Буковлък.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...