Начало / Образование / Годишна среща на Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България започва днес в Медицинския университет

Годишна среща на Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България започва днес в Медицинския университет

Медицински университет Плевен

За трета поредна година Медицински университет – Плевен ще е домакин на годишната среща на Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България. Форумът, на който академичната общност ще бъде запозната с последните достижения на фондацията в научната област, се провежда в  рамките на Юбилейния месец на науката по повод 40-години от създаването на Медицинския университет в Плевен.

На официалното откриване днес от 17.30 ч в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния ендоскопски център ще се проведе тържествена церемония по присъждане на почетното звание „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА” на Медицински университет – Плевен на д-р КЕНИЧИРО ХАСУМИ за изключителни научни постижения и принос в областта на имунологията, имунологичната терапия на рака и разработването на терапевтични противоракови ваксини.

На 25 октомври, събота, от 12.30 ч, д-р Кеничиро Хасуми и проф. Славчо Томов ще засадят две японски вишни (сакура), като символ на конструктивното сътрудничество между фондация „Хасуми” и Медицинския университет. Дръвчетата с вишнев цвят са специален подарък и жест на благодарност към плевенската академична общност в годината на юбилея.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...