Акценти
Начало / Георги Първанов в Никопол: АБВ няма да влезе в коалиция с ДПС

Георги Първанов в Никопол: АБВ няма да влезе в коалиция с ДПС

Първанов Петков

„Влизайки в парламента, може би ще се наложи ние да участваме в управляваща коалиция.На България й трябва голяма коалиция, а не еднолично управление. Видяхме едноличното управление на ГЕРБ какво донесе. Но ние имаме две условия, от които няма да отстъпим . Едното е, че правим коалиция, ако се приемат нашите идеи. Ако пък трябва да правим компромис, тогава ще се обърнем към вас да попитаме – съгласни ли сте вие да направим компромис в тази и тази сфера. Така направиха германските социалдемократи.Второто условие – в тази коалиция да не участва ДПС. АБВ няма да участва в коалиция в която е ДСП, или се подкрепя от ДПС. Това е принципна позиция, смятам, че ДПС трябва да постои на резервната скамейка, защото преяде с власт. За съжаление върви един сговор, който не знам какво чудовище ще роди. Ако това се случи, тогава АБВ ще бъде радикална, но конструктивна опозиция“. Това каза на среща с жителите на Никопол председателят на АБВ Георги Първанов.

На срещата бяха още водачът на листата за 15-ти МИР Плевен Румен Петков, Цветан Антов, Яница Людмилова, Венцислав Конов.

„АБВ тръгна с една платформа, която беше обявена преди всички. Даже направихме допитване до хората с анкетни карти. Ние имаме много широка база за това, как да успеем в своите идеи. Ключовият ангажимент е за възраждането на държавата, защото тя трябва да се нагърби с големите проблеми. Държавата трябва да влезе с цялата си сила в решаването на проблемите и то превантивно. Държавата трябва да може да види къде има заложени мини и да не допуска те да се взривят“, заяви Първанов.

Пред жителите на Никопол той коментира и въпроса за отношенията България – Русия. „Ние от АБВ първи, преди всички обявихме, че сме против икономически санкции срещу Русия. Тези санкции са вредни не за Путин, те са вредни за бизнеса, за търговията, за духовното ни общуване. Нашите представители в НС ще излязат с една декларация за развитието на българо-руските отношения. Би трябвало да постигнем висока степен на съгласие. Не може на Трети март президентът да не спомене кой ни е освободил и от какво. Оттам тръгнаха поредица действия, които създават впечатление, че България се нарежда сред „ястребите“ по отношение на Русия. Проблемът е, тук се наредиха министри, принадлежащи към левицата“, категоричен е Георги Първанов. Той заяви, че България трябва да отстои правото си на специфични отношения с Русия  пред ЕС.

АБВ Никопол

В Никопол председателят на АБВ заяви, че цялата вина за състоянието на инфраструктурата в Северна България е на правителството на ГЕРБ. Ние искаме динамика в развитието на нашия регион, каза водачът на листата на АБВ в Плевен Румен Петков. Той заяви, че АБВ ще насочи усилията си към развитието на ферибота Никопол-Турну Мъгуреле, както и за изграждане на инфраструктурата в региона. „Никопол има възможности за развитие на туризма, което може да се случи само ако са изградени пътищата“, заяви Петков. Той благодари на четиримата общински съветници, които излязоха от групата на БСП в местния парламент.

По-късно Георги Първанов, Румен Петков и Цветан Антов посетиха една от големите шивашки фирми в Плевен.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...