Акценти
Начало / Култура / Георги Мамалев гостува в Плевен с моноспектакъла „Какво става?“

Георги Мамалев гостува в Плевен с моноспектакъла „Какво става?“

Георги Мамалев

Актьорът Георги Мамалев ще играе новия си моноспектакъл „Какво става?“ на сцената на читалище „Съгласие“. Представлението е днес, 1 септември, от 19 часа.

Мамалев се превъплъщава в 7 образа, като всеки от тях носи специфичен колорит. Появява се иманярът, който единствен милее за културно-историческото наследство и лично е открил плочата на хан  Крум Страшни. Излиза и лекарят, смачкан от безкрайните здравни реформи и мечтаещ да лекува европейския пациент – точен, изряден, спретнат, хубав, здрав пациент, да ти е кеф да го умориш. С мъка се появява и огромният преяждащ герой на нашето време, който и в бизнеса, и в политиката, и в опозиция, и на власт изяжда каквото според него става за ядене, тоест всичко.

Тук е и футболният запалянко на “Ужас” – Мамарчево, който разказва за възхода и падението на любимия си отбор, записал в историята си паметната среща със сборен отбор звезди в състав Роналдо, Роналдиньо, Стоичков, Марадона, сестрата на Марадона и Дейвид Бекъм с жена си (“Ужас” печели със служебен резултат 3:0 поради неявяване на противниковия отбор). Следва монолога на пациента, който е лекуван от седем доктори и въпреки това оздравява – известни са такива случаи, когато пациентът има огромно желание да оздравее, медицината е безсилна.

Сценаристи на спектакъла са Весел Цанков и Георги Мамалев, режисурата е на Владлен Александров, музикалната картина е дело на Александър Младенов, Божидар Марков е автор на мултимедията и фотографията, а художник е Елена Иванова.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...