Акценти
Начало / Спорт / В сряда избират плевенския участник в националния отбор по боче за предстоящите Световни игри на Спешъл Олимпикс

В сряда избират плевенския участник в националния отбор по боче за предстоящите Световни игри на Спешъл Олимпикс

Община ПлевенНа 15 октомври 2014 год. в 10 часа, в заседателната зала на Община Плевен ще бъде определен титулярът и резервата, които ще представят България и Плевен в предстоящите световни игри на Спешъл олимпикс, съобщиха от Сдружение „Плевенски Обеществен фонд – Читалища”.

Според правилата на Спешъл олимпикс, изборът на титуляр и резервен състезател се прави чрез жребий. Заместник-кметът на Община Плевен –Стефан Петков, ще изтегли името на плевенския представител и на резервния състезател.

Световни летни игри на Спешъл Олимпикс  ще се проведат в периода 21 юли – 2 август 2015 год. в Лос Анжелис /САЩ/. България получи квота от 23 атлети с интелектуални затруднения в 10 спортове: лека атлетика /2 жени и 2 мъже/, бадминтон /1 жена и 1 мъж/, плуване /1 жена и 1 мъж/, боче /1 жена и 1 мъж/, голф /, тенис на маса /1 жена и 1 мъж/, вдигане на тежести /2 мъже/, джудо / 1 мъж/, ролери /2 жени/ и конна езда /2 жени и 2 мъже/.

Плевен получи квота от 1 състезател с интелектуални затруднения в спорта боче. 

Лос Анжелис очаква повече от 7000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 страни в 27 спорта, 3000 треньори, над 30 000 доброволци, семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят.

За поредна година Сдружение „Плевенски обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” полага усилия за развитието на организирано спортно движение на хората с интелектуални затруднения на територията на община Плевен, за създаване на позитивни нагласи, благоприятстващи пълноценна социална реализация на тези наши съграждани, както и за утвърждаване на социалната мисия на българския спорт, изтъкна Даниела Димитрова, изпълнителен директор на сдружението.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...