Акценти
Начало / Спорт / В Пловдив и София отидоха титлите от Държавното по тенис до 16 години в Плевен

В Пловдив и София отидоха титлите от Държавното по тенис до 16 години в Плевен

тенис плевенСъстезателят на „Пловдив Тотал тенис“ Златан Палазов и представителката на „ОК Спорт“ (София) Сара Маздрашка спечелиха титлите на единично на Държавния турнир по тенис „Metecno“ за юноши и девойки до 16 години, информират от Българската федерация по тенис. Надпреварата се проведе между 5 и 9 септември на кортовете в парк „Кайлъка“ в Плевен. При юношите водачът в схемата Палазов загуби само 5 гейма в трите си двубоя до финала. Там националът на България се наложи над втория поставен Росен Найденов от „Левски“ с 6:3, 6:3.

При девойките Маздрашка стигна до мача за титлата без загубен гейм. На финала софиянката беше категорична срещу водачката Михаела Кафтанова от „Дема“ и спечели с 6:0, 6:1. Сара дублира успеха си и на двойки, където триумфира заедно с Кристина Капитанова от „Дипломат“.

При юношите на двойки първи са Димитър Смилов („Пловдив Тотал тенис“) и Георги Генчев от „Албена“ (Пловдив).

Домакините от Тенис-клуб „Плевен-90“ бяха представени с двама състезатели. При юношите плевенчанинът Любомир Иванчев отпадна в първия кръг на квалификациите след загуба от варненеца Александър Димитров с 1:4, 2:4.

При девойките двойката Инна Кирилова от ТК „Плевен-90“ заедно с представителката на ТК „Хасково“ Моника Владимирова преодоляха първия кръг на основната схема, след успех над Габриела Георгиева (ТК „София) и Цветелина Божинова (ПСК) с 6:4, 6:3. В четвъртфиналите, обаче Кирилова и Владимирова загубиха от Михаела Кафтанова („Дема“) и Александрина Илиева (ТК „София“) с 1:6, 2:6 и приключиха своето участие в турнира.

Източник: plevensport.eu

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...