Начало / Култура / В Плевен ще играят „Красавицата и звярът” премиерно за страната

В Плевен ще играят „Красавицата и звярът” премиерно за страната

Красавицата и звярът

Премиерата на новата детска пиеса „Красавицата и звярът” на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” ще се състои на 17 април. Представленията са две – от 9 и от 11 часа, информира за infopleven драматургът Ивет Костова. Заглавието е премиерно и за страната, а реализацията на представлението ще е на Голяма сцена. Автор на драматизацията и постановката по френската приказка е Десислава Стоянова. Музикалното оформление също е нейно.

В ролята на красавицата ще се превъплъти актрисата Цветелина Кирилова, а звярът ще е Георги Енчев. Куклата, с която ще играе той, е изработена от ловешкия художник Тихомир Витков, който е специалист в сферата на сценографията и куклите за  куклен театър, сподели любопитна подробност около представлението Костова.

В заглавието, любимо на безброй малчугани по целия свят, ще участва почти цялата плевенска театрална трупа – актьорите Анелия Стойнова, Марин Георгиев, Николай Станев, Емил Николов, Петьо Кръстев, Димчо Генов, Нина Илиева, Елица Анева и др.

Режисьорката Десислава Стоянова е осъвременила прочита на френската приказка, като е направила езика достъпен до широка аудитория. Представлението ще е интересно както за по-малки деца, така и за големи ученици, а защо не и за техните родители. Основната идея на произведението е същата – тя разказва за проявите на доброто и злото, за външната и вътрешната красота.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...

Един коментар

  1. Bravo, eto tova e cenno I so zaslujava. Decata ni trjabva da she uchat I da misljat varhu tezi neshta. Dano ne e kasno.