Акценти
Начало / Общество / В Дом „Детелина” ще празнуват таланта и приятелството

В Дом „Детелина” ще празнуват таланта и приятелството

поканаІ1

За втора поредна година в Дома за деца, лишени от родителски грижи  „Детелина” в Плевен ще се проведат Празнични дни на таланта и приятелството.

В ателие „Сръчни ръце” децата ще изработват карнавални маски, есенни картини, животинки от природни материали, гирлянди от есенни листа. Сътвореното само ще допълни  изложбата „Искам , мога,правя”, която ще бъде открита с изработени от децата през изминалата година картини, картички за различни празници, вази, играчки. .

Ще има и традиционен „Театър у дома”. Децата ще пресъздадат приказки, посветени на есента. В Карнавала на приказките децата ще се преобразят в герои от любими приказки, ще танцуват и като на празник ще се почерпят.

Празничните дни на таланта ще се проведат на  24 и  25 ноември от 10.30 часа  в Дом „Детелина”. В тези два дни там ще тържествува таланта и приятелството между  48-те малчугана, които тук са намерили своя дом  и своите родители в лицето на  учителите и възпитателите, начело с Наталия Недкова.

Изявите на малките таланти организират и подпомагат  Ваня Янчева, Димитринка Станкулова, Вяра Николицова, Светла Илиева, Борислава Хаджиева, Моника Бенкова, Десислава Ванкова, Валерия Бъчева, Петя Тодорова, Виолина Кръстева и Антоанета Драганова .

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...