Акценти
Начало / Общество / В Гулянци приключва проект за ефективна администрация

В Гулянци приключва проект за ефективна администрация

Гулянци

Проектът „Община Гулянци – ефективна администрация” ще приключи със заключителна пресконференция на 25 август от 14 часа, информират от местната власт. Дейностите са осъществени с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

На срещата с представители на медиите в сградата на Общината ще бъде оповестен краят на проекта на стойност 78 884 лв. В рамките на 9 месеца по проекта е сформиран екип, установена е система за управление и вътрешен мониторинг, разработен е график и са проведени процедури за възлагане на обществени поръчки. Изготвени са анализи, необходими за изготвяне на Общинския план за развитие 2014-2020 година, включително SWOT анализ, цели, мисия, визия и стратегия за развитие (приоритети и мерки), които отчитат мнението на заинтересованите страни.

Осъществено е проучване на мнението на гражданите, бизнеса, структури на гражданското общество и общинската администрация относно изпълнението на настоящия план за развитие, както и за идентифициране на проблеми и приоритети на развитието с оглед формулирането на приоритетите и мерките в Общински план за развитие на община Гулянци за периода 2014 – 2020 г. Разработени са Общински план за развитие на Община Гулянци за периода 2014-2020 г. и вътрешни правила и методики за мониторинг и контрол върху реализирането му.

По проекта е изготвена Програма за реализация на Общинския план за развитие на Община Гулянци в съответствие с областната стратегия за развитие.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...