Акценти
Начало / Спорт / Възможно ли е Александър Дяковски отново да облече екип на Спартак?

Възможно ли е Александър Дяковски отново да облече екип на Спартак?

Александър ДяковскиДългогодишният играч на Спартак (Плевен) Александър Дяковски, който през лятото напусна родния си клуб и премина в Черноморец, вече не е баскетболист на бургазлии. Плеймейкърът, заедно с капитана Богдан Боев и центъра Илия Милутинович са освободени още преди седмица и няма да се състезават за тима от Бургас. Най-вероятната причина за раздялата е финансовата криза, която тормози клуба от морето през последните години, и невъзможността на Черноморец да плаща месечните им възнаграждания. За последно Дяковски облече екипа на бургаския отбор при загубата от шампиона Левски със 70:108 в мач от 10-ия кръг в НБЛ преди 10 дни.

Сашо Дяковски се отправи към Бургас в началото на септември след като през миналото лято бе освободен от Спартак (Плевен). 185-сантиметровият гард е юноша на плевенския клуб, а зад гърба си има 16 години в Спартак, с който печели два бронзови медала от турнира за Купата на България през 2006 г. и 2009 г. Оставя срещу името си средно показатели от 4.3 точки, 1.9 борби и 2.2 асистенции в общо 9 двубоя на Черноморец през 2014/2015.

С оглед скорошното напускане на титулярния плеймейкър на Спартак Цветослав Острев, едно евентуално завръщане на Дяковски в Плевен ще реши проблемите на старши треньора Илия Станков в тази зона на играта. Припомняме, че Дяковски беше един от любимците на плевенската публика и само бъдещето ще покаже дали той отново ще носи бяло-синия екип на родния Спартак и ще радва феновете или ще поеме в друга посока.

Източник: bball.bg

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...