Акценти
Начало / Общество / Военно-патриотични организации отбелязаха с шествие Деня на храбростта

Военно-патриотични организации отбелязаха с шествие Деня на храбростта

IMG_9580 Плевен 6 май

Деня на храбростта и Празника на българската армия беше отбелязан в Плевен с шествие на членове на военно-патриотични организации и представители на Военния клуб в града. В ритуала  се включиха представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Съюз на ветераните от войните, Съюз на Негово величество военни училища, Дружество на военноинвалидите, сдружение „Ген. Иван Винаров”, Национален съюз за безопасност и охрана.

С развети знамена на съюзите шествието тръгна през Градската градина и спря пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк, където по традиция на този ден се поднасят цветя в памет на загиналите във войните.

IMG_9571Ангел Ангелов

Цветя пред паметника положи и ветеранът от Втората световна война – 95-годишният Ангел Ангелов. Само преди няколко дни бай Ангел получава два паменти ордена по повод 70 години от края на Втората световна война. Единият е от Русия, а другият – от България. Често си спомням какво беше през войната, разказва бай Ангел и с гордост добавя, че има внук – военен летец.

Поздрав по повод днешния празник към военните и военните от запаса поднесоха от ръководството на Военен клуб- Плевен.

IMG_9589 Плевен 6 май

Участниците в шествието не скриха разочарованието си, че през последните години в Плевен не се организират тържества по повод Деня на храбростта. Те дават едно самочувствие на хората, защото българската армия винаги е била народна армия, каза офицерът от запаса полковник Ванко Халачев, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса.

IMG_9601 Плевен 6 май

IMG_9593 Плевен 6 май

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...