Начало / На фокус / Вместо цветя за сватбата си младо семейство събира дрешки за сираци

Вместо цветя за сватбата си младо семейство събира дрешки за сираци

Веселка и Борислав Цветанови са млада брачна двойка от Плевен, която в навечерието на светлия християнски празник Великден, направи благороден жест към децата от един от Центровете за настаняване от семеен тип в Плевен. Наскоро семейство Цветанови сключват брак и отправят малко необичайна молба към гостите си – вместо цветя, да им подаряват детски дрешки. „Ходили сме на много сватби и булката винаги получава много цветя, които след ден-два заминават на боклука. Затова решихме да помолим нашите гости вместо цветя да ни подарят детски дрешки, които да дарим на нуждаещи се деца”, разказа Веселка.

Гостите се отзовават с желание на молбата им и те успяват да съберат близо 90 комплекта дрешки за момичета и момчета. С лични средства младото семейство купава още лакомства, перилни препарати, ученически пособия и лакомства за около 500 лв.

015дарение ЦНСТ

На Велика сряда Веселка и Борислав посетиха ЦНСТ на ул. „Бяло море” в Плевен и дариха всичко на децата от Центъра.

Надяваме се тази наша идея да има последователи, за да може да направим щастливи повече деца, сподели Борислав Цветанов.

Изключително сме благодарни  на това прекрасно семейство, което в навечерието на най-хубавия християнски празник – Великден, дари толкова много щастливи усмивки на нашите деца, каза Анелия Цанкова, директор на шестте ЦНСТ в Плевен при приемане на дарението.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...