Начало / Култура / Виртуозът Александър Поелуев връчи свидетелства за завършен майсторски клас на акордеонисти от НУИ„П. Пипков”

Виртуозът Александър Поелуев връчи свидетелства за завършен майсторски клас на акордеонисти от НУИ„П. Пипков”

Александър Поелуев училище

Виртуозът Александър Поелуев връчи свидетелства за завършен майсторски клас на петима изявени акордеонисти от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков”, на които по-рано същия ден разкри тайни от своето завладяващо изпълнителско изкуство. Учениците получиха документите си на сцената на зала „Божко Шойков”.

Александър Поелуев училище

Майсторският клас беше определен като много интересен и успешен от преподавателя по акордеон в училището Румен Тодоров. Той сподели, че световният шампион по акордеон за 2002 година е показал много интересни техники на младите музиканти, които ще им бъдат полезни в тяхното развитие.

акордеонисти

След тържествената част акордеонистите Теодор Маринов, Евгени Гочев, Александър Величков,
Глория Христова и Дейвид Иванов демонстрираха своя талант и умения, изпълнявайки въздействащи произведения.

акордеонисти - музикалното

Глория Христова - акордеон

Във втората част от концерт своето майсторство на световно ниво демонстрира Александър Поелуев. Той изпълни вълнуващи произведения от композиторите Виктор Власов, Вячеслав Симеонов и други.

Александър Поелуев

Музикантът информира, че е предоставил на Националното училище по изкуствата в Плевен ноти с произведения от интересния композитор от Ростов на Дон Виктор Власов, които да послужат при обучението на младите таланти в тази област.

Александър Поелуев

Освен виртуозност, Поелуев вложи много страст, темперамент и сценично претворяване на всеки тон, който се раждаше под пръстите му. Многобройната публика го аплодира бурно и два пъти го извика на бис.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...