Акценти
Начало / Политика / Васил Антонов: Кадровата метла играе при новото управление

Васил Антонов: Кадровата метла играе при новото управление

SAM_74-Васил-Антонов

Кадровата метла играе при новото управление, заяви днес на пресконференция народният представител от БСП Васил Антонов. Той даде пример с Горско стопанство – Плевен, където предишният директор Иван Мариновски бе назначен да управлява фирма с планова загуба 150 хил. лв. До момента, когато бе освободен, той бе изкарал предприятието на печалба от 200 хил. лв., посочи депутатът.  Въпросът е какво наложи тази промяна, запита Антонов.

Не по-добро е състоянието при ВиК, даде друг пример той. В 4-5 общини са извършени сериозни съкращения на служители, членове на БСП, споменати бяха общините Червен бряг, Левски, Долна Митрополия, Белене. Фрапиращ е случаят на инж. Тодор Иванов в Червен бряг, посочи Антонов. През годините той е бил ръководител на различни места, стигнал до това да е инкасатор в ромския квартал и пак е уволнен, за да бъде назначен някой партократ. Служебният кабинет също е дал своя принос с уволнението на директора ОД на МВР, допълни народният представител. Заставаме срещу всички тези кадрови промени и ще търсим разговори по министерства и по региони за защита на нашите членове, защото това което се случва, е твърде тенденциозно, коментира той.

БСП ще продължи в парламента политиката за решаване проблемите на най-бедните, заяви Васил Антонов. В тази връзка тя ще търси подкрепа от други партии за връщане на закона, с който да се възстановява данъка на хората с най-ниски заплати. Ще продължат опитите за внасяне на закони, свързани с антимонополното законодателство – това ще е защита и на потребителите, и на местните производители. Депутатът обеща и през тази година да има изнесено заседание на постоянната комисия по вероизповедания в НС, на която е член и така да се привлича вниманието й върху местни обекти.

Два въпроса е внесъл Васил Антонов в НС през ноември миналата година към министъра на регионалното развитие. Така се е случило, че още не е дошъл редът им да бъде получен отговор. Въпросът о т 12 ноември е за АМ „Хемус“ – при старото правителство бе вкарана корекция, за да може да бъде изградена магистралата в участъка Ябланица – Търново или в най-лошия вариант – отсечката Ловеч – Плевен. Сега се е оказало, че новото правителство не е успяло да защити това и голямата част от парите по програмите за транспорт ще отидат в  Южна България. „Ще продължа усилията в тази посока, защото без АМ „Хемус“ обричаме Северна България да е с три пъти по-малко инвестиции, отколкото Южна България“, коментира депутатът.

Вторият му актуален въпрос е бил  внесен на 19 ноември. Той е за ремонта на републиканската пътна мрежа в община Левски, където са едни от най-лошите пътища в областта. С това питане се надявам още веднъж да поставя проблема за решаване. При приемане на бюджета Антонов е предложил 5,6 млн. лв. да бъдат предвидени за ремонт на тези пътища, но това не е било прието.

Първият въпрос, който ще поставя в началото на тази година ще е за моста при с. Чомаковци, който е на 120 г., в предаварийно състояние, по него пътуват многотонни коли, обеща депутатът. Мостът бе затворен преди дни заради опасното състояние, в което се намира.

БСП ще  е непримирима опозиция по всички въпроси, които засягат джоба на българина и се отнемат работни места, заяви народният представител. Васил Антонов се изказа остро срещу спирането на влакове, защото така хора няма да могат да стигат до работните си места. БСП ще окаже пълно съдействие на започващата подписка по жп проблемите. Първото ни действие ще е да проведем среща с министъра на транспорта, за да го убеждаваме да възстанови така необходимите железопътни превози, каза той. Не изключваме при неразбиране и други, крайни мерки, допълни народният представител, но не уточни какви.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...