Акценти
Начало / Общество / Българска фирма грабна голямата награда на изложението “Пчеларство – Плевен” 2016

Българска фирма грабна голямата награда на изложението “Пчеларство – Плевен” 2016

Пчеларски център – Русе спечели Голямата награда от 14-тото Международно изложение-преглед “Пчеларство – Плевен” 2016, което се проведе от 11 до 14 февруари в Търговски център „Плевен”. Грамота и призът „Крило на успеха” бяха връчени от зам.-областния управител на Плевен арх. Бойко Балтаков на специална церемония. Отличието беше присъдено на Пчеларски център – Русе за търговия с пчеларски инвентар. Тя е официален представител на TECHTRON DOO – Сърбия, а неин ръководител е Пламен Минев.
Наградата за най-проспериращ млад пчелар за 2015 г., която се връчва от организаторите на изложението “Партнерс експо” и Областният пчеларски съюз съвместно с фондация „Еврика”, отиде при Стоян Стоянов от с. Гильовци, община Несебър.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подгласници на Голямата награда на “Партнерс експо” ООД за новаторство в пчеларството и носители на награди по категории станаха:
В категория “Нов продукт” отличието е за СД „Благополучие – Яневи и сие” – Павликени, за производство на брашно, сироп и тесто за подхранване.
Призът в категория “Нова технология” взе „Томаш Лисон” – Полша, за производство на пчеларско оборудване.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
В категория “Инвестиция на годината” бе отличена фирмата „Вимекс – М ООД” – Сливен, а при пчеларите отличието е за Пчеларска ферма Софрониеви – Монтана, с управител Светослав Софрониев.
В категория “Представяне на нов производ на пчелен продукт” носители на наградата са Пчелари Илиеви – Плевен, за производство и търговия с мед и пчелин продукт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Зет — 1 ” ООД – Варна спечели наградата за етикет на годината. А в категория “Опаковка на годината” отличието отиде при „Екосити“ ЕООД – Радомир.
В категория “Най – атрактивно представяне на изложението” сред фирмите призът взе “Евротом” ООД – Сърбия с управител Томо Павлич, а сред пчеларите – младият пчелар Стоян Стоянов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ИК „Неделник” – София спечели в категория “Специализирана литература за 2015 година” за книгите „Медоносната пчела” на Армин Шпюргин и „Зимуване на пчелите” на М.Кофинк. Специална награда за цялостно творчество в областта на пчеларството получи проф. д-р Георги Цанков, а за детска пчеларска литература – Младен Котларски.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Приветствия към участниците и отличените в поредното издание на Международното пчеларско изложение отправиха Чавдар Велинов, съуправител „Партнерс експо”, доц. Юлиян Станчев, председател на Областния пчеларски съюз и Йонел Тоган от Балканска Федерация на пчеларските съюзи. Изложението беше определено като едно от най-успешните до момента, в което взеха участие над 160 фирми от България и чужбина.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...