Начало / Образование / Бъдещо партньорство подготвят Samsung България и Медицински университет – Плевен

Бъдещо партньорство подготвят Samsung България и Медицински университет – Плевен

Проф. Славчо Томов - Samsung

Ректорът на Медицинския университет в Плевен – проф. д-р Славчо Томов, и представители на ръководството на висшето училище посрещнаха на работна среща Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung България и неговия екип.  Това съобщиха от висшето училище, като поясниха, че среща от страна на водещата технологична компания у нас е следствие от официалната визита на Посланика на Южна Корея в България, Н. Пр. Шин Менг-хо. Корейският посланик посети МУ-Плевен през месец януари 2014 г. и заяви твърдата си готовност за бъдещо сътрудничество в областта на интегриране на високите технологии в обучението и научноизследователската дейност.

Проф. Томов и ръководството на висшето училище посрещнаха изпълнителния директор и екипа на водещата технологична компания в Телекомуникационния ендоскопски център и обсъдиха възможностите за бъдещо партньорство. Ректорът запозна гостите с отличителните характеристики на Медицинския университет в Плевен, които го открояват и му дават предимство на съвременен образователен и научноизследователски център с приоритет в развитието на телемедицината и роботизираната хирургия.  Той представи проектите, по които работи университетът – разкриване на четвърто основно звено в структурата на университета Факултет по фармация и оборудване на студио за 3D обучение за студенти, докторанти и специализанти в Телекомуникационния център. Екипът на Samsung България разгледа центъра по телемедицина и остана силно впечатлен от възможностите за обучение с авангардна апаратура – на двата ендотренажора и в експерименталната операционна зала.

Срещата приключи с твърда заявка на двете страни за установяване на партньорство и дългосрочно сътрудничество в сферата на внедряване на високите технологии в обучението и научноизследователската дейност. На практика това ще се реализира през 2015 г. във новоразкрития Факултет по фармация чрез оборудване на модерна зала за обучение на студенти и провеждане на семинари за дигитализиране на здравното обслужване и прилагане на умни решения в лекарската практика.

Проф. Славчо Томов - Samsung 2

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...