Акценти
Начало / Спорт / Бум на велосипедния спорт има в Плевен, смята ветеран от Клуба по колотуризъм в Плевен

Бум на велосипедния спорт има в Плевен, смята ветеран от Клуба по колотуризъм в Плевен

колоездачи ветерани

Не  Ренесанс, а истински бум на велосипедния спорт и туризъм има през последните години в Плевен. Това е категоричното мнение на 81-годишният Йордан Йорданов, един от ветераните  и  сред основателите на Клуба по колотуризъм към  Сдружение „Кайлъшка долина” – Плевен. Задно със своя приятел – 75-годишният Данчо Стоянов, с когото са създавали Клуба по колотуризъм, днес участваха в организирания от Областния информационен център в Плевен велопоход от Градската градина до парк Кайлъка и обратно.

Двамата ветерани колоездачи, споделиха, че не са се разделяли с велосипедите си от юношеските години. На Йордан Йорданов се наложило в началото на тази година да му поставят два стенда на сърцето, но от тогава е навъртял над 1 200 км с велосипеда си. Не смятам да се отказвам и благодаря на организаторите, за тази чудесна инициатива, която ни събра заедно млади и не толкова млади любители на колоезденето, каза Йордан Йорданов.

А Данчо Стоянов скромно  добави, че километрите, които е навъртял с велосимеда си са равни на десет пъти обиколката на земното кълбо. Той посъветва младите любители на колоезденето по-често да избират маршрути сред природата, далеч от градските паркове и градини. Там е истинската красота и предизвикателство за колоездача, убеден е той.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...