Акценти
Начало / Общество / Болницата в Кнежа отчита дейността си за 2013 г. пред Общинския съвет

Болницата в Кнежа отчита дейността си за 2013 г. пред Общинския съвет

 kneja

Общинският съвет в Кнежа ще проведе редовното си заседание на 28 март от 17:00 часа в Заседателната зала на местния парламент, информират от пресцентъра на Общината.

Предварителният дневен ред включва отчет на „МБАЛ – Кнежа“  ЕООД за 2013 година, отчет на „Кнежа газ” ООД за 2013 година и отчет за работата и изпълнението на бюджета на кметствата в общината за изтеклата предходна година. Ще бъде представена информация за дейността на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Общината. Кметът Симеон Шарабански ще представи докладна записка относно промяна на Наредба №10 за организация и управление на гробищните паркове и погребалните услуги на територията на Община Кнежа. Севетниците ще трябва да упълномощят представител на Община Кнежа относно постъпила покана за участие в извънредно заседание на Общото събрание на акционерите на МБАЛ „Христо Ботев” АД – гр.Враца. Те ще гласуват и Общински план за развитие на Общината за периода 2014 – 2020 година.

Старейшините ще гласуват и отдаване на терен – частна общинска собственост чрез Търг, продажбата на терен общинска собственост чрез провеждане на публично оповестен конкурс и предоставяне на общински пасища в землището на Община Кнежа за индивидуално ползване от земеделски стопани, отглеждащи пасищни животни.

Сред точките от предварителния дневен ред е и предложение за изменение на Решение №468/12.02.2014 година за приемане бюджета на Община Кнежа за 2014 година, както и разрешаване функционирането на паралелки под определения в Наредба №7 8 от 19.12.2000 г. на МОН минимален брой ученици през учебната 2013/2014 година. Ще бъде оптимизирана структурата на детските заведения на територията на Община Кнежа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...