Акценти
Начало / Образование / Божидар Йорданов от ОУ „Йордан Йовков” ще представи Плевен на Националната олимпиада по география

Божидар Йорданов от ОУ „Йордан Йовков” ще представи Плевен на Националната олимпиада по география

 Божидар Йорданов

Седмокласникът Божидар Андрианов Йорданов от ОУ „Йордан Йовков” е единственият, който ще представи Плевенска област на Националната олимпиада по география и икономика. Състезанието ще се състои на 26 и 27 април в град Ямбол.

Божидар е класиран от националната комисия след областния кръг на състезанието. Негова преподавателка по география е Даниела Спасова. Роля за подготовката му има и неговата майка Виолета Йорданова, която е учителка по география и история в СОУ”Св. Св. Кирил и Методий” в град Пордим.

Божидар притежава многобройни таланти и интересите му са в съвсем различни области, научи infopleven. Седмокласникът постигна отлични резултати и на областния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, но след арбитража на Националната комисия не беше избран да представи Плевен в Националния кръг.

Божидар Йорданов

Огромна страст за тийнейджъра е всичко, свързано с природата. От най-ранна детска възраст домът му е убежище за всякакви насекоми и животинки, а колекцията му от камъни, мъхове, растения, цветя и други природни дадености заема все повече пространство в детската му стая. Сред последните му изобретения е домашен мини язовир, създаден в голяма саксия за цветя. Енциклопедиите и учебниците по биология пък са сред любимите му четива още от детската градина.

Паралелно с любовта към биологията Божидар реализира и таланта си на художник. Експериментира от дете с различни техники, посещава и Школа по рисуване, а постиженията му и в тази област са оценени с престижни отличия от национални конкурси.

На този етап от живота си Божидар е решил, че в бъдеще иска да се реализира като актьор. Затова се развива интензивно и в това направление, като посещава редовно Детската студия при Драматично-куклен театър „Иван Радоев” с ръководители Ива Николова и Андриан Филипов. Преподаватели му вече са забелязали и оценили таланта му и го поощряват да се развива все така вдъхновено.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...