Начало / Култура / Богат на събития е културният афиш тази седмица в Плевен

Богат на събития е културният афиш тази седмица в Плевен

Събитията от културния афиш за тази седмица в Плевен ще започнат с акордеонен концерт на бивши и настоящи ученици от НУИ „П. Пипков” – Плевен. Той ще се състои на  19 април /вторник/ , 11:30 ч. –в ХГ „Дарение Светлин Русев”.

Също на 19 април, от 17.30 часа,  в ХГ „Илия Бешков“ самостоятелна изложба ще представи Красимир Русев. Тя е с мото  „Това не е Америка“ и е  провокативна, авангардна и будеща въпроси, на които авторът ще отговори по време на представянето.

Юбилейна вечер и представяне новите книги „Мисия: Свобода” и „Съхранение спомени” на Георги Стойков ще се проведе на 21 април /четвъртък/, от 16:30 ч. В ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”.

На 21 април /четвъртък/, от 17:30 ч. в ХГ „Илия Бешков” ще е откриването на изложбата живопис, графика, скулптура „Пространство и материя” на плевенските автори Александър Сахатмиев, Валентин Атанасов, Вяра Савова, Драгомир Райчев, Кънчо Кънчев, Майя Ананиева, Пламен Рачев.

Заключителният концерт на програмата „Фортисимо в клас” с участието на Плевенска филхармония,  Печенката и водещ Ани Цолова ще е на 22 април /петък/, от 11:00 ч. в ДКТ „Иван Радоев”.

На 22 април от 11 часа, но в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев”  ще е представянето на  19-тата книга на Ена Цветанова „Реплики” и на книгата „Довиждане лято” с автор Йорданка Косева. Организатор е Национален независим литературен  кръг „Кайлъка”.

В събота, 23 април, от 10.30 часа в зала „Катя Попова” ще се проведе музикалният фестивал „Пусть всегда будеть солнце”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...