Акценти
Начало / Култура / Богата на събития е програмата за Празника на Плевен (пълната програма)

Богата на събития е програмата за Празника на Плевен (пълната програма)

С откриване на изложба дарение на плевенския художник – проф. Греди Асса, на 10 май започва програмата на Община Плевен по повод празника на града ни. Изложбата ще бъде открита от 17 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски”.

Час по-късно, от 18 часа, пред Центъра за работа с деца ще започне демонстрация на школата по фехтовка „Спартак Плевен”.

На 11 май от 18 часа в обновената Къща на художниците ще бъде открита изложба на малките форми с творби на плевенски художници.

12 май ще е ден на концертите. От 18.30 часа на сцената до Каскадата ще започне концертът на биг бенд Плевен с диригент Пламен Марков. От 20.30 часа на същата сцена ще има джаз на открито. При лошо време концертите ще се състоят в ХГ „Илия Бешков”.

На 13 май от 10 часа в Регионалната библиотека ще започне театралния празник „Усмивки и вълшебства”. В 19 часа в галерия „Бешков” ще бъде открита изложбата „Светлописи”, която представя фотографии и пластики. Вечерта от 20 часа на площад „Възраждане” ще се вият хора. Във фолклорната вечер ще участват Северняшкия ансамбъл, ансамбъл „Нашенчета” при Центъра за работа с деца, ансамбъл „Мизия” при читалище „Съгласие” и „Родопски концерт”.

На 14 май от 11 часа на площад „Възраждане” ще започне детски спортен празник под наслов „Аз обичам Плевен”. От 17 часа в зала „Катя Попова” е песенния празник „Елате в Плевен”. Вечерта от 19 часа всички музеи и галерии в града отварят врати за „Нощ в музея”. От 20 часа на площада концерт ще изнесе квартет „Интро”, а от 21.30 часа на оркестрината в Градската градини ще звучи божественият кавал на Теодосий Спасов.

Празничният 15 май ще започне с водосвет, отслужен площад „Стефан Стамболов” пред Драматичния театър в 10.30 часа.  В 10.45 ч от там към центъра на града ще тръгне шествие с портретите на заслужили плевенчани под мотото „Те прославиха града”.

В 11 часа на площад „Възраждане” ще започне празничният концерт „Песните на България” с участието наОбщински хор „Гена Димитрова” и Общински духов оркестър. Вечерта на площада концертът ще изнесе група „Криминале” – от 20.30 часа, веднага след тях на сцената излиза звездата на българската естрада – Васил Найденов. Неговите изпълнения ще започнат в 21.30 часа

Празничният ден ще завърши със заря в 23 часа.

programa

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...