Акценти
Начало / Култура / Богата на разнообразие изложба подредиха пазарджишки художници в Арт център Плевен

Богата на разнообразие изложба подредиха пазарджишки художници в Арт център Плевен

IMG_7826художници Пазарджик изложба

Снощи в зала „Христо Бояджиев” на Арт център Плевен беше открита изложбата на 28 художници и скулптори от Пазарджик. Подредените творби впечатляват с голямото разнообразие от техники, жанрове, материали и това е огромен плюс за зрителя, подчерта при откриването на изложбата Сашо Камбуров, председател на Представителството на СБХ – Плевен.

IMG_7866художници Пазарджик изложба

За откриването на изложбата в Плевен, която е част от културните мостове, изградени от Арт център Плевен, присъстваха шестима от авторите. Сред тях и Маргарита Иванова, председател на Представителството на СБХ – Пазарджик. Тя благодари от името на колегите си за възможността да представят творчеството си пред плевенската публика и официално покани плевенски художници да гостуват в Пазарджик на 27 март. Ние преминахме по този културен мост, очакваме и вие да преминете по него, за да дойдете в Пазарджик, пожела тя.

Първите коментари след откриването бяха, че това е една много вълнуваща изложба и любопитна, заради различността, която носи. Този културен обмен е много полезен за плевенските автори, защото могат да сравнят себе си и да видят къде са, сподели Вяра Савова.

IMG_7851художници Пазарджик изложба

Пазарджиклии поднесоха и още една приятна изненада на първите посетители. Техният Колега Константин Анастасов правеше почти мигновени шаржове, като не остави листа и молива дори при официалното откриване.

Остава публиката да се наслади на прекрасните творби.

IMG_7839художници Пазарджик изложба

IMG_7837художници Пазарджик изложба

IMG_7858художници Пазарджик изложба

IMG_7856художници Пазарджик изложба

IMG_7830художници Пазарджик изложба

IMG_7840художници Пазарджик изложба

IMG_7861художници Пазарджик изложба

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...