Акценти
Начало / Крими / Близо 800 кутии цигари и 2 кг тютюн иззеха полицаи при акция в община Червен бряг

Близо 800 кутии цигари и 2 кг тютюн иззеха полицаи при акция в община Червен бряг

цигариНа 21 ноември 2014 година за времето от 8 часа до 15 часа на територията на Червен бряг са проведени полицейски мероприятия по линия „Противодействие и превенция на криминални и икономически престъпления“. Около 8:30 часа в бар в село Глава са открити 8 кутии с цигари от различни марки без български акцизен бандерол. В складовото помещение на търговския обект са установени 11 полиетиленови плика с насипен тютюн с общо тегло 1,950 кг. Цигарите и тютюневите изделия са предани с протокол.  Около 9.40 часа в село Глава при проверка в дома на 37-годишен са открити 780 кутии цигари без български акцизен бандерол. Цигарите са иззети.

Общото количество е 785 кутии с цигари и насипен тютюн 1,950 кг, уточняват от полицията в Плевен. Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл.234 от НК. Работа продължава  разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...