Акценти
Начало / Общество / Благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“ продължава и тази събота

Благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“ продължава и тази събота

И тази събота благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“ ще има своето продължение в ДОМ кафе. Припомняме, че началото на кампанията бе поставено на „ПЛЕнерът на ПЛЕвен“. Тогава всички участващи живописци дариха изрисуваните на пленера картини за тази кауза, за да може със събраните от продажбата им средства да бъдат закупени материали за инициативата. Продадени бяха две картини.
Самата идея на инициативата е всяка седмица ученици – доброволци да творят с деца, лишени от родителски грижи. Така и учениците, и децата от ЦНСТ ще могат да общуват свободно и откровено – посредством творенето заедно, да се учат и вдъхновяват едни други, да провокират в себе си изобретателност, човещина, търпение и креативност. Миналата седмица се проведе именно едно такова съвместно творене, което ще продължи и през тази.
Рисувателните ателиета, на които организатор е Фондация „ДИРЯ”, се провеждат в ДOМ кafе. Тази събота от 16:30 до 17:30 часа благотворителната инициатива „НАрисувай ми с дете от сърце“ ще бъде реализирана отново. Всеки може да дари средства, материали или себе си за час в името на инициативата, напомнят организаторите.Средства могат да бъдат дарени и по банков път – Пощенска Банка IBAN: BG31BPBI79231073061601

Снимка: Фейсбук

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...