Акценти
Начало / Любопитно / Безплатни билети за деца в неравностойно положение за пътуващото автокино в Плевен

Безплатни билети за деца в неравностойно положение за пътуващото автокино в Плевен

автокиноНа 16 април в Плевен ще отвори пътуващо автокино. То ще бъде разположено на паркинга пред стадион „Плевен”.  Първият филм, който ще бъде прожектиран в автокиното, ще е пълнометражната  българска анимация „Българ филмът”. Прожекциите ще са от 20, 21.30 и 23 часа. Организаторите осигуряват 20 безплатни билети за деца в неравностойно положение.

Всеки месец на същата дата пътуващото автокино ще спира в Плевен и ще има отново по три прожекции със същите часове. Киновечерите ще представят различни актуални български, европейски и американски филми.

Желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на www.avtokino.bg  и разбира се – да имат автомобил.

Местата са ограничени до 40 автомобила.

Автокиното се състои се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.
Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Автокиното ще има спирки в 24 областни града на България между 6 и 30 април.  Първата прожекция ще е  във Варна. Всеки следващ ден от месеца ще отваря автокино в един от областните градове.

Повече информация може да намерите на сайта на www.Avtokino.bg или във фейсбук групата www.fb.com/avtokino.bg

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...