Акценти
Начало / Общество / Безплатен курс по основи на програмирането за начинаещи стартира в Плевен

Безплатен курс по основи на програмирането за начинаещи стартира в Плевен

Безплатни курсове в по-големите български градове стартират от месец юни. Всеки, който има желание да се захване с програмиране, ще получи тази възможност в своя град. Инициативата е на СофтУни, а добрата новина съобщи в социалната мрежа Светлин Наков.

Всички, които се интересуват от програмиране, могат да се присъединят към СофтУни общността за своя град. В Плевен безплатният курс по основи на програмирането за начинаещи е планирано да стартира от 11 юни.

Софтуерен университет (СофтУни) е частно учебно заведение за практическо обучение на софтуерни инженери. Основано е през 2014 г. в гр. София от д-р Светлин Наков и Христо Тенчев. Наков и Тенчев достигат до основаването на СофтУни и през януари 2014 г. стартира приемът на студенти в университета. През есента на същата година, под патронажа на президента на България – Росен Плевнелиев , учебната година е официално открита

Светлин Наков е доктор по информатика и носител на наградата „Джон Атанасов“ за принос в информационните технологии. Инициирал е написването на няколко книги за програмиране, сред които „Въведение в програмирането със С#“ и „Въведение в програмирането с Java“.

През есента на 2012 г. Софтуерната академия на Телерик, която се ръководи и развива от него, е сред най-големите учебни заведения за софтуерни инженери в България. През 2013 г. д-р Наков напуска академията, за да се посвети на мечтата си да създаде софтуерен университет в България.Светлин Наков има 15 годишен опит като софтуерен инженер, управител на софтуерни проекти, консултант, обучител и предприемач. С богат опит с .NET и Java EE платформи, информационни системи, бази данни, уеб програмиране и софтуерно инженерство. Той е автор на седем книги за компютърно програмиране и софтуерни технологии и десетки технически и научни публикации. Светлин е бил лектор на стотици конференции, семинари, курсове и други обучения. Той притежава докторска степен по компютърни науки, медали от Международните олимпиади по информатика(МОИ) и наградата на президента на Република България. Бил е преподавател на непълно работно време в Софийския университет, Нов български университет и Техническия университет в София.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...