Начало / Политика / Активист на Синьо единство изненадан – намери името си в подписката на Реформаторския блок за регистрация в ЦИК

Активист на Синьо единство изненадан – намери името си в подписката на Реформаторския блок за регистрация в ЦИК

Стефан Ганев - ЦИК

Областният секретар на организацията на Синьо единство в Плевен Стефан Ганев намери името и данните си в подписката на Реформаторски блок за регистрацията им  в ЦИК, без да се е подписвал в нея. За това информираха от офиса на Синьо единство в Плевен и казаха, че за случая Ганев е сезирал с писмо националното ръководство на партията.

„Аз съм един от активистите на Синьо единство в града, заявил съм многократно публично принадлежността си към Синьо единство, стоя безусловно зад каузата и принципите на партията и съм се подписал само и единствено в подписката на Синьо единство”, заявява Ганев и настоява за обяснение как подписът му се е озовал в подписката на Реформаторския блок.

Националното ръководство на ПП Синьо единство също  изразява острото си възмущение от случая.

От Синьо единство напомнят, че на предоставения от ЦИК интернет адрес всеки български гражданин може да свери в чия подписка фигурира името му и по този начин да провери дали партиите са злоупотребявали с данните му и фалшифицирали подписа му.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...