Акценти
Начало / Спорт / „Черно море Порт“ – Варна е новият носител на Купата на България по баскетбол

„Черно море Порт“ – Варна е новият носител на Купата на България по баскетбол

Купа на България баскетболОтборът на „Черно море Порт“ – Варна е тазгодишният носител на Купата на България по баскетбол, след като на финала на турнира в Плевен спечели със 72:69 точки мача си със състава на „Лукойл Академик“. Мачът беше изключително интересен и изпълнен с обрати. В средата си двубоят се изнерви, а двамата треньори, плод на сръбската баскетболна школа, се надиграваха. Баскетболистите на терена също блестяха с индивидуалните си качества.
Мачът започна с лек превес на отбора на „Лукойл Академик“. След първите 10 минути съставът на Йовица Арсич водеше с 20:14, но през втората част отборът от Варна се събуди и успя да изравни играта, предлагайки красив баскетбол. На почивката резултатът бе 36:33 точки в полза все още на „студентите“.
Втората част на мача започна със силен натиск на „моряците“ и след 30 минути игра отборът на Драган Баич вече водеше с 51:48 точки.
Инфарктна се оказа четвъртата част на двубоя, в който по-концентрирани и спокойни бяха баскетболистите на „Черно море Порт“. В герой на двубоя се превърна капитанът Асен Великов, който не сгреши в края с отбелязването на 4 точки от два наказателни удара, отсъдени от съдиите.
След сребърните медали миналата година в турнира за Националния приз, отборът на „Черно море Порт“ – Варна спечели и злато, което идва 15 години след последния успех в този турнир за момчетата от морската ни столица. Призът за MVP пък спечели Станимир Маринов.
Златните медали на варненци бяха връчени от спортния министър Красен Кралев, който и през този ден бе в зала „Балканстрой“ и като варненец подкрепяше бъдещите носители на Купата на България при мъжете.
Среброто през 2015-а година остана за баскетболистите на „Лукойл Академик“, а бронзът вчера бе спечелен от отбора на „Рилски спортист“ от Самоков.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...