Начало / Икономика / „Топлофикация” започва подготовка за отоплителния сезон
парно

„Топлофикация” започва подготовка за отоплителния сезон

Във връзка с подготовката на предстоящия отоплителен сезон от 7 октомври 2013 год. парно„Топлофикация Плевен” започва запълването с вода на вътрешните отоплителни инсталации в сградите. По този повод от дружеството апелират към гражданите да приключат с ремонтите по отоплителните тела и инсталациите.

Преди запълването, термостатичните вентили на отоплителните тела трябва да бъдат напълно отворени с цел по-добро обезвъздушаване и безпроблемна работа през отоплителния сезон,  напомнят от „Топлофикация”.

След понижаване на среднодневните температури, при писмено изразено желание от потребителите, отоплението на отделни сгради може да бъде пуснато предсрочно.

За да бъде пуснато отоплението в целия град, е нужно в три последователни дни средноденонощните температури да паднат под 12 градуса и дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване, припомниха от топлофикационното дружество. Засега такива условия няма.

За Антоанета Костова

Прочетете също:

електрически стълбове-ток

Къде ще има планови прекъсвания на електрозахранването в Община Плевен от 1 до 5 февруари  

  ЧЕЗ информира за плановите  прекъсвания на електрозахранването в Община Плевен в периода 1 – ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>