Акценти
Начало / Последни новини / Старшата на Спартак /Плевен/ с ценен успех във Враца

Старшата на Спартак /Плевен/ с ценен успех във Враца

Юношите старша възраст на плевенския Спартак спечелиха с 1:0 във Враца срещу връстниците си от Ботев и затвърдиха лидерската си позиция във футболната А група на зона Велико Търново. Двубоят от 8-ия кръг е едно от дербитата на въпросното първенство. Герой на мача стана Кристиян Иванов, който реализира единственото попадение. То падва още в 6-ата минута, когато негов съотборник проби по фланга и центрира, а таранът насочи топката в мрежата от вратарското поле.

Селекцията на Момчил Челестинов не остави никакви шансове на съперника си, който на старта на миналия полусезон нанесе единствената до момента загуба – 1:2 на плевенчани. Във Враца Спартак надигра категорично домакините и дори можеше да спечели по-убедително. Липсата на концентрация попречи на Мартин Бакалов, близнаците Виктор и Кристиян Иванови да реализират още голове. Пропуските можеше да се окажат фатални, защото в последните секунди домакините уцелиха гредата на плевенската врата. Това бе и единственият им шанс в този мач. Неприятност за спартаковци бе контузията на Кристиян Аначков.

futbol Spartak - Mom4il 4elestinov - uno6i

„Едва от месец и половина водя този отбор и дори още не познавам изцяло възможностите на момчетата. Доволен съм не само от победата, но и от начина по който я постигнахме. Надиграхме по всички показатели съперника. Целта ни до края на шампионата е победа във всеки двубой. Всякакво друго класиране освен първото място ще е неуспех за нас. Не се заблуждаваме – има още много, много работа да свършим. Травмата на Аначков не е тежка, в най-лошия случай може да пропусне следващият ни мач“, коментира Момчил Челестинов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...