Начало / Образование / Спортното училище в Плевен е партньор по проект на училища от шест държави

Спортното училище в Плевен е партньор по проект на училища от шест държави

пепа Борисова проект Спортно училище

Учениците от Спортно училище „Георги Бенковски” в Плевен ще са партньори  на свои връстници от училища в Полша, Румъния, Турция, Хърватска, Италия и Финландия в рамките на прокта „ Младите граждани на Европа – нашето бъдеще. Пътят на знанието, израстването и осъзнаването” по европейската програма за образование, обучение, младежта и спорта „Еразъм +“.

В продължение на две години над 700 ученици, подкрепени от 120 учители,  ще се включат в различни дейности, които ще им помогнат да намерят своето място в европейската общност, подчерта при представянето днес на проекта директорът на Спортното училище – Петър Георгиев.

проект Спортно училище

В рамките на проекта ще бъде използван иновативен подход за обучение, като на помощ ще дойдат новите технологии,обясни Пепа Борисова, координатор на проекта. На първо място сред иновативните подходи тя посочи използването на електронното обучение, което ще провокира креативността на учениците и ще им помогне да бъдат по-независими при решаването на проблемите. Ще се използват обучителни виртуални обиколки, за да се запознаят учениците с повече места от градовете и държавите, партньори по проекта. Широко застъпени ще са мултимедийните презентации. Разбира се най-вълнуващи за участниците в проекта ще са  посещенията в училищата, които са партньори по проекта. Предвидени са също посещения в университети, бизнес центрове, центрове за иновации, за да получат учениците по-добра представа за бъдещо развитие, подчерта Пепа Борисова.

След представянето на училищата партньори по проекта, във фоайето на Спортното училище беше открит специален информационен кът. Учениците отбелязаха с флагчета върху картата на Европа държавите, в които се намират тези училища партньори. С разгръщане на дейностите, информационният кът ще се обогатява.

Първата визита по проекта е през месец ноември в Полша. Плевенското училище ще е домакин на втората визита през месец март догодина.

Спортно училище

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...